#213 Tähtitaivas kuusijuhlassa

Ensimmäinen kuusijuhlani 1950-luvulla pienellä Haapaniemen koululla  on jäänyt lähtemättömästi mieleeni. Opettaja loihti väriliiduills mustasta taulusta tähtitaivaan, jonka edessä seisoivat lumiset kuuset. Iso kuusi koristeltiin latvatähdellä, kynttilöillä ja kuparilameilla.
Enkelikuvaelmaa jännitin varmaan enemmän kuin enkelit itse. Pitelin kynttilää ja lausuin joulurunoa. Pelkäsin kuollakseni, että kuuma tali valuisi tutisevasta kynttilästä kädelleni. Ohjelmassa oli myös joululauluja ja tonttuleikki.
Tippe tippe tip tap toi sisään myös joulupukin. Jokainen sai joulupussin, jossa oli omena ja viisi lehmäkarkkia! Ja tätikin oli laittanut paketin.
Kotimatka oli ikimuistoinen Kävelin äidin kanssa muutaman kilometrin matkan kotiin oikean tähtitaivaan alla tosi kevein askelin – repussa kallisarvoiset aarteeni.
Raili Virtanen

Teemat

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *