#209 Kalajuttuja

Olemme mieheni kanssa jutelleet, että harrastuskalastajien saaliit ovat kovin muuttuneet siitä kun oltiin mukuloit. Meil ol meri iha rannas ja kalastettiin usein. Silloin tuli säynäitä, joita savustettiin ja pojat myivät niitä Kaunisrannan huvilojen asukkaille. Ei silloin oltu edes koskaa nähty kuhaa. Haukia ja lahnoja, kampeloita ja ahvenia tuli verkosta. Ja ne räkäkiiskit. Niitä ei meinattu millään saada pois verkosta ni piikkisii ne oliva. Haukii tuli miten paljon tahansa heittosiimal ja myöhemmin uistimel.  Nyt ei enää täällä rannikolla mm.kampeloita ole nähty vuosiin. Uunilahnaa syötiin meillä Kaunisrannas usein. Sen mahaan laitettiin keitettyä riisiä ja luumuja. Päälle korppujauhoja ja voinokareita. Mietin et ei taitais toi ruoka kelvata meidänkään lapsenlapsil. Kokonainen silli perattiin ja paloteltiin sipulin kans kauniisti vadil ja pelkkää perunaa sen kans. Silakkaperunoi syötiin ihan halulla ja silakan sisäl jätetty mäti rutisi kivasti hampais. Ja entäs se madekeitto. Mateen maksa ja mäti jaettiin tarkasti meijän mukulien kesken. Se vasta herkkua oli. Olik nää kenenkkä muu kalaruokki 50 vuat sit?
Kyselee Maritta

Teemat

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *