#178 Maalla on mukavaa

Tässä vielä pari tarinaan, jotka löysivät tiensä sivustollemme Torimöötin tilaisuuden kautta. Näitä kahta tarinaa yhdistää sellainen pieni maalaisuuden kaiku.  Vaikka Uusikaupunki on ylpeänä kantanut kaupungin titteliä 400 vuotta, ympäröivä luonto ja maaseutu pitävät jalat maassa ja kottarit liikkeellä!

Pirkholman kauppa-auto

Kävimme Pirkholmassa mökiltä kauppa-autolla 70-luvulla. Siellä oli värikästä väkeä, sekä kesäasukkait, että vakituista väkeä. Siellä tavattiin porukalla kerran viikossa perjantaisin. Eräskin tyyppi, jääköön nimi mainitsematta, tuli aina kauppa-autolle mukanaan kottikärryllinen tyhjiä kaljapulloja. Ja lähti taas työntäen kottikärryllistä kaljaa.

Kaupunki vai?

Muutimme Turusta Uuteenkaupunkiin 1947 tai 1948. Turku oli suuri kaupunki. Eniten meitä ja vieraitamme ihmetytti ja nauratti se, että pitkin Merimiehenkatua kulki lehmiä. Sitä ennen en 0llut edes elävää lehmää nähnyt.

Kiitokset tarinoista Pirkko ja Tuula! 

Kuva otettu tänään 24.7. Merimiehenkadulta ja todistettavasti lehmiä ei näkynyt – valitettavasti….

Teemat

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *