#190 Pyhämaan poik muistelee

85-vuotias Pyhämaan poik muistelee lapsuuttaan Kukaisilla näin:

Kun olin pikkupoik vähän joka talossa Kukaisil ol lamppai. Lamppaille tehtiin syätäväks koivukerppuja yleensä heinäkuus.  Koko perhe ol metäs kerppujen teos.  Koivui kaaretti ja oksis sidotti nippuja, joit lamppa sit talven aikan söivä.  Kaik käytetti hyäryks, eikä mittä laitettu siihe aikka hukka. Lapsill tehti kaarettuje koivuje tuohest piäne vasu, joihin he sit keräsivä metäst mustikoit ja meirä vähä isomppie poikkatte piti sit viärä talve aikan lamppaitte kaluma kerpu tallin ylisille, jost niit sit haetti ja käytetti sauna pyykkipara lämmittämise.   Me pojaklopi kuitenki jemmatti kuivi kerppui juhannusprasua varte.  Ne räiskysivät sitten iloisest juhannusiltan.  Äitee vaa joskus ihmettel, et mink tähre kerppui ol nii vähä pyykkipara lämmitykse.

Teemat

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *