#169 Muistoja Uudestakaupungista 2/3

Torikävijät muistelivat menneitä Tul Toril -Torimöötissä 1.7.2017.


”6.9.1969 tulin Janhualle töihin. Työ Janhualla päättyi 1984, jolloin ovet suljettiin. Janhuan työyhteisö oli kuin perhe, jossa kaikki huolet, ilot ja surut kuului saattaa kaikkien tietoon. Aamu-uutiset kerrottiin aamukäynnillä huusissa hatarien seinien läpi.”


”Saab-Valmetin johtaja Väino J. Nurmimaa muutti toimistoaan ja minut käskettiin mukaan, ei siellä muita sitten ollutkaan. Tuli siirrettäväksi kirjoituspöytä, missä oli laatikoita vain toisessa päässä pöytää. Huomasin asian ja tartuin pöydästä kiinni päästä, missä laatikoita ei ollut. Johtaja Nurmimaa sanoi, että poikahan tietää, mistä kannattaa ottaa kiinni.”


”Tulin torille. Mustat pitkät penkit olivat lähes täynnä. Yhdellä istui kaksi eloisaa eläkeläisrouvaa, mutta vieressä oli reilusti tilaa. Istuttuani vieressä olija varoitti linnun jätöksestä penkillä. Minä huomautin, että kuivunutta on, ei tahraa. En usko, että minua varoitettiin liian lähelle istumasta vaan housujani likaamasta, kun ilmeisesti lähemmäs kuitenkin pyrin. Silloin vaimo tuli torikierrokselle hakemaan. Juttuhetki jäi alkuunsa.”


Artikkelikuva Uudenkaupungin museolta. Kuva Valokuvaamo Varjuksen kokoelmista. 

Teemat

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *