#163 Pirtureseptejä ei herunut…

Kaupungin eläinlääkärinä vuosina 1940-1954 toiminut Bertel Blom oli hieman synkän olemuksensa lisäksi tiukka periaatteen mies. Pirtureseptejä hän ei kirjoittanut laisinkaan, ja jos kirjoittikin, hän teki sen koiruus mielessään.

Näin hän itse kertoi tekemästään kepposesta: ”Eräs juopon puoleinen isäntä ei kertana muutamana ollut uskoa korviaan, kun tokaisin hänelle puhelimessa: No menkää sitten hakemaan se sian lääkitykseen pyytämänne pullo apteekista. Soitin saman tien apteekkiin ja käskin lisäämään aimo annoksen ulostuslääkettä määräämääni spriihin.”

Viinaan menevän isännän kotimatka oli kuulemma ollut todella vaivalloinen, kun isäntä ”sikalääkettä” naukkailtuaan joutui vähän väliä hyppäämään hevosen rattailta ojaan.

Joka kerta tätä juttua kertoessaan Bertel Blom nauroi makeasti ja totesi: ”Arvasinhan minä ettei sika mitään lääkettä eikä vatsavaivoja saisi!”

Tarina Uudenkaupungin museon arkistosta, kuten myös kuva, jonka kuvaaja on Frans Karrakoski. 

Teemat

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *