#162 Uusikaupunkilaisten eläinlääkäri Bertel Blom

Uusikaupunkilaisten eläimistä piti huolta Bertel Blom –niminen kaupungineläinlääkäri vuosina 1940-1954. Aikalaiset tiesivät Blomilla olleen ”mustanpuhuva” olemus, joka korostui erityisesti silloin, kun asiakaskäynti osui iltaan, yönselkään tai pyhäpäivään.

Ymmärrettävästi eläinlääkäri Blom oli myös tarkka yksityisyydestään. Hän ei esimerkiksi enää koskaan mennyt Kuvalaan elokuviin sen jälkeen, kun hänet oli kerran tultu sieltä hakemaan kesken elokuvan.

Toiseen samantapaiseen yksityisyyttä haittaavaan juttuun löytyi oivallinen ratkaisu:

Blomin perhe vietti kesälomansa aina saaristossa purjehtien. Kun kaksi kertaa oli sattunut niin, että purjeveneen rinnalle oli ajanut moottorivene pyytämään lääkäriapua ennen kuin Blomin vene oli ehtinyt kaupunginlahdesta merelle, keksi Blom hyvä keinon. Aina kun lomapurjehdus Pakkahuoneen venepaikalta alkoi, komensi eläinlääkäri: ”Poika peräsimeen!” Itse hän piiloutui kajuuttaa soittamaan banjoaan.

Tarinasta ja kuvasta kiitos Uudenkaupungin museolle!

Teemat

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *