#160 Kapteeni ei jätä laivaansa

Uusikaupunkilaiset merimiehet saattoivat olla matkoillaan vuosikausia. Merikapteeni Henrik Widberg seilasi maailman meriä Kensington –nimisen teräsfregatin päällikkönä yhtäjaksoisesti vuosina 1912-1919. Henrikin perhe, vaimo Julia ja poika Alpo olivat mukana Kensingtonilla heti vuonna 1912. He matkustivat ensin Ruotsiin, Härnösandiin, jossa Kensington oli täydentämässä sahatavaralastia. Ilman matkaa Alpolla ei olisi ollut minkäänlaisia muistikuvia isästään ennen kuin yhdeksänvuotiaana. Tämän yhteisen matkan jälkeen Julia ja Alpo eivät nimittäin nähneet perheen isää seitsemään vuoteen.

Kerran Kensington oli niinkin lähellä Uuttakaupunkia kuin Ranskassa. Laiva oli telakalla korjattavana, jonka aikana Henrikillä olisi ollut hyvin aikaa tavata perhettään. Laivanvarustaja kirjoitti Henrikille, josko tämä tulisi käymään kotona tai lähetyttäisi edes vaimonsa käymään luonaan Ranskassa. Henrik kuitenkin totesi, ”ettei kapteeni koskaan jätä laivaansa, antaa rakkauden kasaantua vaan!”

Sekä tarinasta että kuvista kiitokset Uudenkaupungin museolle!

Teemat

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *