#155 Juhannus ja huurtune akkuna

Termi steamy windows yhdistetään käsittääkseni autoihin, mutta Uudessakaupungissa on paikka, jossa höyryävät ikkunat toteutuvat ihan rakennuksen puitteissa. Uudessakaupungissa ei tässä lähimenneisyydessä ole ollut kovin montaa vaihtoehtoa juhannuksenviettoon, mutta se yksikin on riittänyt vallan mainiosti. Pursiseuran Paviljonkin tarjoili vielä muutamia vuosia sitten railakkaan jussitunnelman sekä perjantaina että lauantaina. Dinturistin astuessa lauteille viilaten ja höyläten  – sumentuivat pursiksen ikkunat kelillä kuin kelillä.

Juhannus tai pari tuli vietettyä saarella. Onnistuin kerran tanssimaan kesäkorkkarien koron poikki keskikesää juhlistaessa. Aamulla palatessani kotiin olin kuitenkin onnistunut hävittämään sen toisen – ehjän kengän. Ei tullut niistä punaisista kiitureista enää menokenkiä.

Osa juhannuksen taikaa oli kuljetus Pakkasen Mary-aluksella, yhteislaulun raikuessa lähes tyhjille kaupunginlahden rannoille.

Nimimerkillä: Mihin tänä jussina mennään?

Teemat

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *