#153 Minä – Crusell-nainen

Olen melko tuore uusikaupunkilainen. Tosin olen mökkeillyt täällä jo reilun 10 vuotta. Eläkkeelle jäämisen jälkeen enenevässä määrin jo reilut 5 vuotta. Uudestakaupungista olen saanut jo joukon ystäviä harrastusteni myötä. Hämeestä tulleena olen todennut, että uusikaupunkilaisiin on ollut helppo tutustua.

Minua kyseltiin Crusell-naisten toimintaan mukaan jo reilu vuosi sitten. Silloin en ollut vielä valmis. Siihen aikaan olin täällä vasta loma-asukas ja autonikin seisoi entisen kotini autotallissa 300 km:n päässä. En arvannut kuinka hyvin kimppakyyditys toimii.

Uusi kutsu tuli viime syksynä. Minulle ilmoitettiin ystävällisesti, että varaudu tulemaan ensi viikolla sinä ja sinä päivänä kyytiin. Lähtö tapahtuu klo sitä ja tätä ja paluu muutaman tunnin kuluttua.

Näin jouduin/pääsin vieraiden ihmisten joukkoon, vieraaseen paikkaan, josta en olisi osannut tulla yksin kotiin. Minut oli siis ”kaapattu”. Perillä minut esiteltiin: tässä meillä on uusi Crusell-nainen Helena.

Tässä kohden vielä toppuuttelin, että kunhan ensin kuuntelen ja katselen, tunnenko itseni joukkoon kuuluvaksi. Mutta sitten alkoi tulla pikkuhiljaa kokouskutsuja. Aina minulle ilmoitettiin, että kyyti kyllä järjestyy. Toivottavasti pääset mukaan. Aloin tuntea jo joitakin Crusell-naisia jo ulkonäöltä ja muutamia jopa nimeltä.

Toiminta kokouksissa oli hyvin rentoa ja mukaansatempaavaa. Olin aluksi sitä mieltä, että enhän minä osaa mitään sellaista, mitä tässä toiminnassa tarvitaan. Yhdessä talkookokouksessa aloimme joukolla virkata torkkupeittoa palkinnoksi arpajaisiin. Tätähän jopa minäkin osasin. Ensin virkkailtiin tarvittava määrä neliöitä, sitten niitä ommeltiin yhteen. Kun tekijöitä oli useita, valmistahan siitä tuli.

Tämän jälkeen ompelutalkoita on jatkunut, koska Crusell-viikko lähestyy. Näissä tapaamisissa olen keskittynyt silittämiseen, koska koen osaavani sen. Taitteiden huolellinen silittäminen helpottaa ompelua. Eli kukin tekee, mitä osaa. Jos ei ole sopivaa tehtävää, ainahan voi seurustella!

Kovasti touhuisa tilaisuus oli postitustalkoot. Melko pienellä joukolla laitoimme suuren määrän Crusell-esitteitä ja tiedotuksia kuoriin postitettaviksi.

Nyt odotan kesää ja Crusell-viikon tapahtumia. Kun olen muutaman kerran ollut torin kojussa myymässä valmistamiamme tuotteita sekä kahvia ja leivonnaisia, ehkä viikon jälkeen tunnen jo itseni oikeaksi Crusell-naiseksi.

Siis kesää odotellen!

Helena Kuusisto

Teemat

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *