#148 Merefesti – juhlavuosi

Merefestien 20-vuotisjuhlia juhlittiin vuonna 2009. Muistan jotenkin hämärästi, että oikeasti 20. vuosi olisi ollut jo vuosi 2008, mutta juhlat järjestettiin tavallaan samalla tavalla kuin ihmistenkin syntymäpäivät. Mutta tästähän voi joku tietonikkari ottaa selvän. Eli milloin järjestettiin ensimmäiset festit?

Oli miten oli, näin toimittiin. Itse hyppäsin mukaan juhlavuoden järjestelyihin aika myöhäisessä vaiheessa keväällä. Festiteltan tarjouluannista vastasi Karjurockinkin taustalla toimivat tahot. Pelle Miljoona oli kiinnitetty iltamenon pääesiintyjäksi ja Nuorisovaltuuston konsertissa esiintyi Haloo Helsinki. Jos joku muistaa tarkemmin, niin epäilen, että tuo vuosi oli viimeinen jolloin markkinat alkoivat jo perjantaina. Vuonna 2010 markkinat ulkoistettiin Markkinaperinteen tuki ry:lle ja Noppe Oy / South Festivals vastasi ohjelmasta ja koordinoinnista ja samalla markkinoista tehtiin kaksipäiväiset.

Sen enempää menemättä taustoihin, juhlavuodelta on jäänyt muistiini tarina, joka liittyy saumattomasti pääesiintyjä Pelle Miljoonaan ja hänen bändiinsä. Tiesimme Pellen ja ystävien suosivan kasvisruokaa ja pyysinkin ystävääni Suvituulia Tuppuraista loihtimaan bäkkärille legendaa miellyttävän evästyksen. Pelle ja bändi olivat välitöntä porukkaa ja ilta sujui leppoisasti ja keikka hienosti. Lupasin pakata loput ruuista heille kotimatkalle. Juhlavuoden keli oli yllättävä. Perjantaina taisi tulla vettä. Lauantai-ilta lopulta kirkastui ja saimme upean ilotulituksen onnistumaan. Yöllä lämpötila laski pakkaslukemiin ja aamulla jouduin auton ikkunoiden skrapaushommiin. Tämä ei tullut yllätyksenä, koska koko yön puhelin piippaili, kun viluiset festeilijät soittelivat kyytimään heitä kotiin ravintoloiden menessä kiinni. Niin pitkälle ei palvelualttiuteni yltänyt ja jouduin jättämään asiakkaani ihan oman onnensa nojaan.

Festitohinat jatkuivat ja jossakin vaiheessa seuraavana päivänä tajusin, että pankkikorttini on hukassa. Sunnuntain ohjelmiston Silak Kurmee -kalaruokakilpailu vaati kuitenkin välittömän huomioni ja pääsin etsimään korttia kunnolla vasta sen jälkeen. Onnistuin lietsomaan itseni kohtuullisen paniikkiin, kunnes sain tekstarin, joka kuului muistaakseni jotenkin näin: ”Kiitokset ruuasta ja huolenpidosta, pankkikorttisi on tallella.” Viestin lähettäjäksi paljastui Pellen bändikaveri. Olin onnistunut eväiden lisäksi pakkaamaan heidän matkaansa myös maksuvälineen. Myöhemmin jutellessamme puhelimessa sain kuulla, että olin ehkäpä avokätisin koordinaattori koskaan, kun ihan luottokortit laitetaan eväiden kanssa matkaan, kun yleensä keikkapalkkioiden perään saa huudella!

Parin päivän päästä posti kuljetti kotiini keikkabussin kyydissä seikkailleen korttini, Pellen levyn nimmareilla sekä hienon plektran.

 

Sonja Stenman

Toimin osana Merefestien järjestelyporukkaa vuosina 2007-2009 koordinaattorin roolissa. Nämä muistelut perustuvat ainoastaan ja vain omiin subjektiivisiin muistoihini  ja sain ne omasta päästäni! 

PS. Jos jollakulla on kuvia juuri tästä 2009 vuodesta, niin jakakaa niitä ihmeessä vaikka www.facebook.com/400tarinaa/ -sivulle

Tässä alustavaa ohjelmaluonnosta tuolta vuodelta.

Teemat

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *