#136 Siideriä päättäjäisissä

Kymmenisen vuotta sitten päättäjäisiä juhlittiin alaikäisinä kaupunkialueella. Yleensä oltiin myllypuistossa, mutta tällä kertaa päädyttiin Seikowin leikkipuistoon.

Minulla oli reppu täynnä siideriä ja ilta oli lähdössä mukavasti nousuun. Siiderit olivat suosikkirepussani. Se oli ihana Jansportin reppu, jonka päällynen oli ruskeaa vakosamettia.

Ilta oli oikein mukava. Keinuttiin, kiipeiltiin ja siinä sivussa juotiin kultalonkeroa. Mukavaa oli siis siihen asti, kunnes poliisit tuttuun tapaansa saapuivat paikalle. Suurin osa porukasta yksinkertaisesti juoksi pois, mutta minä jäin keinumaan paikoilleni. Taisin olla vain yksinkertaisesti liian kunnollinen juostakseni lainvalvojia pakoon.

Poliisit osoittivat reppuani ja kysyivät, kenelle laukku ja sen sisältö kuuluvat. Vastasin, etten tiedä. Poliisi toisti kysymyksen ja katsoi minua silmiin. Väitin kivenkovaa uudelleen, etten tiedä. Niimpä he ottivat laukkuni, veivät sen sisältöineen maijaan ja sinne meni laukkuni mukana myös ensimmäiset siiderini.

Muistelen vieläkin toisinaan tuota vakosamettista reppua, jonka silloin hukkasin. Muistelen pienen teinitytön uhmaa, jossa juotiin keinuen siideriä. Mutta oikeasti kaivattiin toisaalta vielä pehmeää syliä.

Teemat

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *