#111 70-luvulla VPK:n vappujuhlissa

Äitini ompeli minulle 70-luvun alussa uusimman lottotyttömuodin mukaisen vakosamenttisen mikroshortsiasun. Siihen kuului kukalliset mikroshortsit ja niiden päälle tuleva, nyörillä kiinnitettävä suunnilleen yhtä pitkä liivi. Saisin käyttää muodikasta asuani ensimmäistä kertaa VPK:n paviljongilla vapunpäivän juhlissa!

Edellisenä iltana nousi kuume -jännityksestä varmaan. Vapunpäivän aamuna sain kuitenkin huijattua aikuisia jäähdyttämällä kuumemittaria kylmällä patterilla. Pääsin kuin pääsinkin VPK:n vappumarssille ja juhliin.
Paviljongilla oli kylmä ja vanhanaikaista musiikkia, mutta lapsen mielestä oli jännää kun kaupungissa kerrankin tapahtui jotain ja ihmiset olivat iloisia. Yht´äkkiä juhlamieleni oli kuitenkin pilalla. Huomasin, että olin unohtanut shortsit pois liivin alta! Vaikka minulla oli paksut sukkahousut eikä kukaan varmaan puutetta huomannut, olin niin nolo kuin vain lapsena voi olla. Ja olokin alkoi tuntua kuumeiselta. Se vappu jäi mieleen, vaikka monet kymmenet sen jälkeen vietetyt vaput ovat unohtuneet.

Tarinan lähetti nimim. Mikroshortsityttö

Kuva vuoden -74 vappuhulinoista Ugin torilta, Uudenkaupungin museon arkistoista.

 

Teemat

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *