#101 Herra tasavallan presidentti

Nuoruudessani suorittaessani ruotuväkeä määrättiin minut vastaylennettynä upseerikokelaana takaisin Saaristomeren laivastoasemalle. Ja kuuman kesän loppupuolella elokuussa kävi käsky sotaharjoitukseen Uudenkaupungin edustalle Isokarin majakan vesille. Sotaharjoitusta edeltävänä iltana, vedettyäni ensin laivapalvelusohjesäännön mukaisen uimakoulutuksen koko miehistölle, saimme kuulla, että seuraava päivänä alukselle nousisi Herra tasavallan presidentti seuraamaan harjoitusta.

Harjoituksen alettua ja vieraan esikuntineen saavuttua, olin ruorimiehen lisäksi ainoana varusmiehenä laivan komentosillalla. Tehtävänäni oli jakaa vieraille kiikareita helpottamaan harjoituksen seuraamista. Jo kymmenen kuukautta laivastossa palvelleena merivoimien arvomerkit olivat kyllä hyvin hallussa, mutta en ollut oikein etukäteen sisäistänyt, että suurin osa esikunnasta oli maavoimien korkeimpia upseereita. Ajattelin pelata varman päälle ja päätin lisätä aina jokaiseen arvelemaani upseerinarvoon vähintään yhden pykälän lisää ja tämä näytti toimivan, sillä en nähnyt koko päivänä yhtään pettynyttä ilmettä.

Vihdoin koitti koko päivän odottamani hetki ja olin viemässä maan ykkösmiehelle pieniä vierailijakiikareita. Pettymys oli kuitenkin melkoinen, kun huomasin, että hänellä oli jo valmiina isommat kiikarit, mitä koko alukselta löytyisi. Muuten harjoitus ja päivä kyllä menivät mielestäni erittäinkin hyvin.

Nimimerkillä Wannabe seilori

Teemat

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *