#97 Ukin inspiroimia tarinoita: Meritähti ja merihevonen sekä Perhonen

Merihevonen ja meritähti

Olipa kerran pieni merihevonen, joka oli mahdottoman hyvä uimari. Se rakasti kuperkeikkoja turkoosinsinisessä meressä.

Merihevosen paras ystävä oli meritähti. Meritähden kanssa he keksivät aina kaikkein parhaimmat leikit. Kerran he kiipesivät rantakalliolle. Kallion peitti pehmeä, vihreä sammal. He laskivat kalliolta hurjaa vauhtia alas veteen. Hui, mikä vauhti!

Yhtäkkiä nousi tuuli ja toi tullessaan sadepilviä. Laineet alkoivat kasvaa. Meritähti oli aivan peloissaan. Merihevonen, joka mestariuimari, sanoi: ”Älä pelkää, pidä minusta kiinni.” Tähti otti merihevosen kaulasta, ja he lähtivät uimaan. Laineet olivat valtavia, välillä ne heittelivät ystävyksiä ympäri ämpäri.

Pian meritähtikin alkoi nauttia laineiden vauhdista. Hehän olivat kuin huvipuistossa! He nauroivat ja pitivät tiukasti toisistaan kiinni. Yhtäkkiä merihevonen näki ylhäältä jotain pientä ja kimaltavaa. Ystävykset lähtivät nousemaan pintaan.

Siellä, lumpeenlehden päällä, oli säihkyvä simpukka. Merihevonen raotti sitä pikkuisen ja näki simpukan sisällä suuren valkoisen hohtavan helmen. Ystävykset teisivät löytäneensä oikean aarteen, mutta he tiesivät myös, että ystävyys oli suurin kaikista aarteista.

Sen pituinen se.

Säde 5 v.

Perhonen

Perhosen piirsi Säde 5 vuotta

Olipa kerran toukka, joka oli pitkulainen ja pieni. Toukan ympärille alkoi muodostua pehmeä silkkikotelo, joka oli sileä ja lämmin. Kotelo peitti pikkuisen toukan kokonaan. Toukka oli silkkikotelossa monta päivää ja monta yötä ja kun toukka kuoriutui niin toukalle ole kasvanut kauniit siivet. Siitä oli tullut upea perhonen!

Perhonen lensi kauniille kukkakedolle. Se nautti lämpimästä kesätuulesta ja siitä, kuinka aurinko lämmitti hänen siipiä. Perhonen lensi koko päivän, kunnes tuli ilta ja oli aika mennä nukkumaan.

Sen pituinen se.

Säde 5 v.

Teemat

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *