#83 Uure saappa

Olimme muuttaneet Turusta Uuteenkaupunkiin, ensin Hiulle ja sieltä silloiselle Linjakadulle (7.B.5). Yläkerrassa asuivat Kari vanhempineen, Hannu ja Martti myös vanhempiensa kanssa sekä alakerrassa meitä vastapääta merikapteeni Kuohuva vaimoineen.

Olin käynyt ensimmäisen vuoden Turun Raunistulan kansakoulussa, toisen vuoden aloitin Uudessakaupungissa Aino Silpiön luokalla. Koulun wc:n ulko-ovella oli traaginen paikka, kun Liisa, luokkatoverini, kertoi olevansa melko varma, ettei joulupukkia ollutkaan olemassa. Vuosi oli 1954.

Aloitin kolmannen vuoteni koulussa Katri Seppäsen luokalla ja muutos ei ollut mitenkään vaikea. Kaikkein ihmeellisin kokemus lienee ollut minulle, kun luokkatoveri Kallion Leena tuli silmät loistaen eräänä aamuna koulun pihalla minua vastaan ja innoissaan ennen lehmäkellon kilkatusta sanoi: ”Hei, kato, mää sai uure saappa!”.
Minähän katsoin, mutta molemmissa Leenan jaloissa kuitenkin oli saapas.

Siit sit rupes menemähä toi murre mulki korvi.

Tarinan lähetti Marja os. Poikolainen

Teemat

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *