#73 1980-luvun Kirstassa

Vanha kunnon Kirsta, tällä viikolla viimeistä päivää avoinna tuossa rannan pohjoispuolella.

1980-luvun puolivälissä ravintolassa tuli vietettyä ilta jos toinenkin. Maailma oli silloin erilainen, mutta onneksi ovat muistot. Kirstaan mentiin perjantaisin ja lauantaisin, usein myös keskiviikkoisin. Viikonloppuisin liikkeellä piti olla ajoissa, sillä jo iltakahdeksalta saattoi joutua jonottamaan ovien ulkopuolella. Portsarit, Pena tai Emppu, päästivät kyllä sisälle aikanaan, ottivat takin naulakkoon – siinä alakerrassa, vessojen edessä. Noustiin kierreportaat ylös, jossa olikin sitten odotettava hovimestaria, mikäli siis halusi istumaan ravintolan puolelle. Riitta-hovi ohjasi pöytään ja otti tilauksen, joka yleensä oli nelosolutta. Tarjoilijat tulivat noina vuosina tutuksi ja hekin varmaan tunsivat kaikki – Seija, Leena, Ulla, Mallu, Mekke, Tanja… Pöydästä ei lähdetty lasin kanssa mihinkään, lasia kun sai ravintolassa kantaa ainoastaan tarjoilijat.

Jos taas olit tullessasi mennyt portaista oikealle, tulit baarin puolelle, jossa sait sentään tiskiltä viedä oman lasisi sen puolen pöytiin. Loppuillasta taisi se baarin puoli olla enemmän täynnä. Se, jossa oli myös se yksi hedelmäpeli. Siinä portaiden yläpäässä oli myös tiskijukan paikka. Ja ahkerasti käytiinkiin Dj-Jiriltä tai Ekiltä pyytämässä mielimusiikkia. Kun tarpeeksi kinusi, saattoi soida Popedan Pitkä kuuma kesä tai Eppujen Vuonna 85. Silloin nekin, jotka eivät muuten käyneet tanssilattialla, tulivat mukaan ”Eppurinkiin”. Viimeiset hitaat, aika usein jotain Whitney Houstonilta, soitettiin valomerkin aikaan, eli puoli tuntia puolenyön jälkeen. Puoli tuntia oli aikaa poistua ravintolasta, saada se takki ja maksaa pari markkaa portsarille, sillä yhdeltä ovet menivät kiinni. Kirstan jälkeen kokoonnuttiin sitten joukolla torille, siihen grillin edustalle.

Tuohon aikaan Kirsta oli lähes ainoa täysi-ikäisten ravintola kaupungissa. Siellä siis yleensä ”kaikki” tapasivat. Siellä myös moni löysi kumppaninsa tuohon aikaan.

Teemat

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *