#68 Haiseva pukki

Elettiin noin 1980-luvun puoliväliä Ruokolassa, joulun aikaa. Vanhempi kahdesta lapsestamme oli tuona jouluna juuri täyttänyt viisi vuotta. Edellisinä vuosina aattona pukinhommaa oli hoitanut sukulaismies, mutta koska edellisjouluna poika oli selvästi alkanut tunnistaa, kenestä on kyse, päätimme tilata ihan ensimmäistä kertaa aivan oikean joulupukin.

”Raitis, autoileva joulupukki” luki lehdessä ja tähän pätevän näköiseen ilmoitukseen päätimme tarttua. Soitimme pukille ja sovimme, että hän tulee meille jouluaattona kello viisi.

Lapset olivat tietenkin koko päivän valtavan jännittyneitä ja muurahaisia oli pöksyissä aamusta saakka. Kun vihdoin kuistilta alkoi kuulla kopinaa, perheen isä meni pukkia vastaan. Kun hän tuli olohuoneeseen, näin heti naamasta, että nyt ei tainnut olla ihan sellainen pukki kuin oltiin toivottu.

Ihan pukilta hän näytti, mutta haju, jonka tämä taatto toi mukanaan, oli niin järkyttävä, että yritimme käytännössä pidättää hengitystä koko vierailun ajan. Alkoholin, tupakan ja pinttyneen lian haju oli kammottava ja pelkäsimme koko ajan, että lapset möläyttävät asiasta ääneen jotain. Pukin sylissä ei kukaan käynyt, yritimme lähinnä saada toimituksen loppumaan mahdollisimman pian.

Kun pukki vihdoin lähti, jouduimme joulukuisesta pakkassäästä huolimatta avaamaan koko huusholliin läpivedon, jotta saimme haisevan pukin jäljet haihtumaan kodistamme.

Kirjoitimme pukin numeron ylös ja varmistimme, ettemme vahingossa soittaisi hänelle enää uudestaan. Seuraavana vuonna pukki olikin jo muistanut peseytyä.

*HUOM! Kuvan pukki ei liity tapaukseen!

 

Teemat

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *