#55 Märkä kenkä

Sinä maaliskuuna olin 16. Olin tavannut hänet Köyliön Lallintalon yläkerrassa. Vaihdoimme kuolaa; vaihdoimme numeroita.

Hän oli mielestäni pitkä, komea ja vanha ­– jo 19 vuotta. Vieras ja jännittävä. Tulin siihen lopputulokseen, että varsin tiukat vanhempani eivät antaisi minulle lupaa lähteä miehen matkaan toiselle paikkakunnalle.

Tein suunnitelman.

Sovimme, että hän tulisi noutamaan minut yökylään kotipitäjäni supermarketin pihalta. Salaoperaatiossa vanhempi siskoni toimi avunantajana. Kerroin äidille lähteväni Nooralle. Huijausyrityksen uskottavuuden maksimoimiseksi ylläni olivat kotiverkkarit.

Sillä sekunnilla, kun kotitalon portaat katosivat auton sivuikkunasta, ryhdyin vaatteiden vaihtoon. Sain tekstiviestin. Yhdeksän kilometriä kohteesta.

Hermostunut siirtyminen autosta toiseen tapahtui kaupan hämärimmässä kyljessä. Ajomatka Uuteenkaupunkiin oli kutkuttava ja tuntui kestävän ikuisuuden.

Mies sanoi, ettei hänellä ollut kotonaan mitään ruokaa. Haaveilin yhteisestä kokkaushetkestä, jollaisia voi nähdä ällöttävän romanttisissa filmeissä. Toisin kävi. Hän ei edes tullut kanssani kauppaan. Ostin paketin kuivaa leipää Hakametsän myymälästä. Illalla katsoimme mautonta teinielokuvaa.

Yöllä ovi kolisi. Havahduin, mutta vaivuin taas pian uneen.

Seuraavana aamuna hän sanoi, että meidän ei kannatakaan seurustella, koska en polta tupakkaa.

Heitin miestä talouspaperirullalla päähän, kun hän soitti kitaraa.

Teimme lähtöä, enkä löytänyt toista kenkääni. Muistin hämärästi yöllisen kolahduksen ja avasin oven. Siellä se kenkä oli, yksinäisenä käytävän päässä. Se oli märkä ja haisi.

Vasta pesuoperaation yhteydessä täysin ymmärsin, mitä oli tapahtunut. Totesin vain, että kusit sitten mun kenkään. Hän käski koskaan olla kertomatta kenellekään.

Ajomatka kotiin oli vaivaantunut. Hän jätti minut hyvän matkan päähän kodistani, sillä valehtelu ei saanut paljastua. Samasta syystä en voinut lompsotella perille asti hänen minulle lainaamillaan koon 47 skeittikengillä.

Itkin kävellessäni, ja kusi lätisi talvikengän karvavuoressa.
-Nimetön, jostain kumman syystä

Teemat

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *