#27 Nuokkarilla discossa

Elettiin 80-90 -lukujen taitetta, kevätaikaa. Ulkona tuoksui ulo, lumen alta paljastuvan märän maan tuoksu, joka tarrasi tuulipukukankaaseen niin voimakkaasti, että haju pysyi vaatteissa sisälläkin vielä pitkään.

Olin saanut luvan osallistua ihka ensimmäiseen alaluokkalaisille järjestettyyn minidiscoon Nuorisotalolla, joka tuohon aikaan sijaitsi Raittiusseura Kasvin talossa Ylisenkadun ja Liljalaaksonkadun kulmassa. Useamman vuoden itseäni vanhempi veljeni oli saanut rampata niissä ”ihan oikeissa”, isojen discoissa jo pitkään, joten olin luonnollisesti aika polleana tämän suuren discopäivän koittaessa.

Valmistautumisen aloitin huolella heti koulupäivän ja läksyjen jälkeen. Ekaluokkalaisen varmuudella kuumensin kreppiraudan ja painoin polkkatukkaani hieman epämääräiset säkkärät. Ylleni puin pyöreälle vartalolleni täysin sopimattoman, violetin trikoomekon ja kaivoin äitini kätköistä suurimmat ja kauneimmat kultakorut sekä korviin, ranteisiin että kaulaan. Liilan luomivärin käytössä en arkaillut, olihan discopäivä. Ajankuvaan tyypillisesti myös poskipunaa sudin reilusti, puhumattakaan räikeästä, fuksianpunaisesta huulipunasta. Olin mielestäni häikäisevä ilmestys!

Nuokkarille matkasin hieman vanhempien kavereideni mukana. Olin vähän ihmeissäni, kun he eivät selvästikään olleet panostaneet iltaan yhtä antaumuksella kuin minä ja taisi vähän nolottaakin. Pojat discoilivat pääasiassa collegepaidoissa ja kivipestyjen farkkujen meri jatkui silmänkantamattomiin.

Pukeutumisasiat tosin unohtuivat hyvin pian, kun discosalin puolella päästiin tanssin pyörteisiin. Jalkaa vietiin viereltä vierelle niin Madonnan, Mariah Careyn kuin New Kids On The Blockinkin tahdissa. Step by step, totta tosiaan!

Parin tunnin hikinen veivaus päättyi luonnollisesti Roxetteen. It must have been love ja isommat tytöt nyyhkyttivät ringissä kaulakkain. Itseänikin hiukan itketti, joskaan en tiennyt miksi. Ehkä hauskuuden päättyminen sai mielen apeaksi.

Discon päätyttyä heilahdin hikiset kreppikiharat niskaan tarrautuneina aurinkoiselle kadulle ja laahustin kotiin. Sora rahisi kenkien alla jo vähän kuivuneilla kaduilla ja oli ihana, ihan erilainen olo.

Olinhan nyt yksi isoista. Discossakin käynyt. Ja kaikkea.

Teemat

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *