#26 Koti Ruokolassa

Parikymmentä vuotta sitten meille oli mieheni kanssa herännyt ajatus oman talon hankkimisesta. Asuimme vuokralla mukavassa kerrostalossa Sorvakossa, mutta perhe oli kasvamassa ja pihaakin kaipasimme. Oman kodin hankinta ei välttämättä ollut kovin järkevä ajatus, koska itse olin raskaana oleva akateeminen osa-aikatyötön ja toinenkin tuossa vaiheessa, 1990-lukua kun elettiin, vähän niin ja näin töissä.

Meillä oli selvä ajatus talosta ja alueesta, jossa haluaisimme asua. Kävimme katselemassa muutamia sopivan ikäisiä ja kuntoisia vanhoja taloja siellä täällä, joten paikallinen kiinteistönvälittäjä kyllä tiesi, mitä ajattelimme. Kerran paikallisessa plarissa oli ilmoitus Ruokolan alueella myynnissä olevasta talosta. Ajelimme alueella todeten, ettei se talo ollut meitä kiinnostava. Mutta samalla reissulla hiljensimme erään talon kohdalla ja mies totesi, että olisi nyt edes tuo talo ollut myynnissä. Kului jokunen kuukausi ja paikallisesta kiinteistövälitystoimistosta soitettiin, että nyt olisi teille sopiva talo myynnissä. Ja niinhän se oli. Juuri se talo, jota olimme kadulta katsoneet. Päätös tehtiin puolen tunnin katselun jälkeen tietämättä, saadaanko pankista rahaa, tai jostain edes sitä käsirahaa, joka kauppaan tarvittiin.

Taloon muutettiin esikoisen ristiäisiä seuraavana viikonloppuna. Pari vuotta meni tutustuessa taloon ja pihaan. Jossain vaiheessa sitä huomasi, että ympärilläkin on elämää. Kerran jopa uskalsi tervehtiä aidan takaista naapuria. Sillä seurauksella, että nyt olemme tainneet viettää jo ainakin 15 yhteistä juhannusjuhlaa pihallamme. Tämä nyt vaan on se meidän koti ja siksi paras asia Uudessakaupungissa. Ja miten voisi olla toisin. Asua nyt alueella, joka on saanut nimensä kylästä, johon Uusikaupunki 400 vuotta sitten perustettiin ja talo sijaitsee vieläpä Asemiehentien kulmassa, siinä Karjalantien lähellä. Aika jykevää!

Teemat

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *