#21 Suomen ammattikoulujen valtakunnalliset SM-hiihdot 1962

Olin Vakka-Suomen ammattikoulun hiihtokilpailuissa pärjännyt sen verran hyvin, että minut oli valittu koulun edustajaksi SM-hiihtoihin 1962.

Lähdin aamulla linja-autolla Lokalahdelta Uuteenkaupunkiin sukset ja selkäreppu mukana. Kaikki oli ok, mutta sitten jysähti yleislakko. Ei päästy millään keinolla lähtemään.

Oli ainoastaan yksi mahdollisuus: sukset jalkaan ja reppu selkään ja hiihtämään takaisin kotia kohti. Silloin ei ollut tätä nykyistä ”suoraa tietä”, vaan tie kiersi Haapalasta Ruostekiven, Moukkarin ja Sundholman kautta Kytämäkeen ja sieltä edelleen Heikkalan ja Väättäisten kautta Lokalahdelle. Matkaa tuli n. 18 km. Sattuipa vielä sopivasti kunnon lumimyrsky, joka tukki tiet, eikä aura-autojakaan kulkenut (olivat lakossa mukana).

Onneksi kunto oli hyvä ja jaksoin kahlata lumisessa kelissä kotiin – kävi hyvästä harjoituksesta. SM-hiihdot siirrettiin lakon takia myöhäisempään ajankohtaan. Sittemmin ne peruutettiin lumen puutteen takia.

Tarinan kirjoitti Juhani Suominen

Kuva Uudenkaupungin museon arkistoista

Teemat

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *