#13 Pikkukaupungin erityispalvelua

Hankimme vapaa-ajankodin Rantakadulta keväällä 2009. Hyvin pian kotiuduttuamme menimme kesäkuun alun aurinkoisena lauantaiaamuna Sepänkadun pyöräliikkeeseen ostamaan kaupunkifillareiksi Jopot. Minulle musta ja vaimolle valkoinen.

Siinä, kun kauppias-Matti asensi tavarakorit pyöriin, keskustelimme muutostamme Uuteenkaupunkiin. Kerroin, että olimme ostaneet Santaloiden asunnon Rantakadulta. Asettumisemme kesän viettoon oli enää näitä jopoja vaille valmis.

Kun tavarakoriasennukset oli tehty ja satuloiden korkeudet säädetty, maksoin kortilla uudet fillarimme. Kiireesti lähdimme pyöräkaupasta ulos ja heti ajelemaan kaupungille.

Myöhemmin iltapäivällä ensimmäiseltä pyöräretkeltä kotiuduttuamme ovikello soi. Ovella seisoi pyöräliikkeen Matti. Hän totesi, että taitaa olla oikeaa paikka, Santaloiden vanha osoite ja ojensi kortin. Se oli pankkikorttini, jonka olin aamupäivällä unohtanut pyöräkauppaan. Kiittelin kovasti hyvästä palvelusta ja erityisen tyytyväinen olin, kun kauppias vakuutti, ettei korttia ole jopo-ostojen jälkeen käytetty muiden tavaroiden maksamiseen.

Eipä olisi tällaista palvelua saanut kotikaupungissamme Espoossa.  On tässä kuluneiden vuosien aikana muutenkin saanut huomata, että uusikaupunkilaiset palveluyrittäjät ovat kautta linjan valtakunnan valiotasoa.

Tarinan lähetti Pertti J. Rosila

  • Kuvateksti: Jopolla on huristeltu Uudessakaupungissa vuosikymmenet niin arkena kuin juhlapäivinäkin. Kuvan Jopo on saanut osakseen vappukoristelun. Kuva on Uudenkaupungin museon kokoelmista.

Teemat

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *