#8 Lauantaisin kaupungille

Lapsuudessani 1970-luvulla kuului perheen tapoihin käydä lauantaisin kaupungilla. No, eihän sitä missään maalla asuttu, läntisellä omakotialueella eli Pietolassa kuitenkin. Se nyt vaan oli tapana, että lauantaiaamupäivisin lähdettiin aina kaupungille. Usein käveltiin ohi Valinta-Torin ja pallokentän Kirkkokadulle. Hyvässä lykyssä käytiin matkan varrella tervehtimässä muutamia tuttavia puutaloalueella ja sitten suunnattiin torille. Torilla kun olivat kaikki muutkin.

Tavattiin tuttuja ja kai tehtiin myös ostoksia. Äiti ompeli vaatteet meille sisaruksille. Usein lauantaisin torille tulivat myös Partapojat. Partaiset miehet, jotka myivät kankaita torilla. Sieltä taisivat olla suurin osa meidän vaatteittemme kankaista peräisin, kunnes myöhemmin sitten kangaskaupoille lähdettiin Laitilaan asti. Kesällä käytiin joskus myös Kalarannassa, jossa vielä tuolloin jotkut saaristolaiset kävivät myymässä tuotteitaan paateistaan.Kahviloissa tai ravintoloissa ei ollut tapana koskaan käydä, mutta jätskituutit saatettiin joskus saada kaupungilta. Ainakin vappuna – kuten tässä kuvassa.

 

Teemat

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *