#1 Uuden vuoden ajelulla 2012

Odotin juuri ensimmäistä lastamme, kun olin ajamassa kotiin uuden vuoden juhlista puolen yön jälkeen. Raketit viuhuivat taivaalla ja huristelin rauhassa Lokalahdentietä pitkin. Muuta liikennettä ei juuri ollut. Koko matkalla taisin nähdä vain pari autoa. Käännyin rauhassa pihatielle ja säikähdin, kun joku kääntyi perässäni.

Olin jo pysähtynyt kotiovelle ja noussut autosta, kun vihdoin näin punaisen ja sinisen valon välkähtävän. Varsin topakka poliisisetä nousi autostaan, lähti kävelemään luokseni ja totesi, että olin epäilyttävästi lähtenyt karkuun heti heidät nähdessäni. Tullessaan lähemmäs poliisi jäi tuijottamaan suurta vatsaani ja totesikin, että ”No, eihän näistä ikinä tiedä, kuka lähtee karkuun, niin puhalletaan nyt”. Mittari näytti nollaa ja poliisi toivotti hyvät uuden vuoden jatkot.

Kyllä Ukissa tuntee olonsa turvalliseksi, kun poliisi saattaa välillä kotiovelle asti. Eikä muuten ollut viimeinen kerta.

Teemat

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *