#400tarinaa

Olipa kerran…

ja niin sitä lähdettiin liikkeelle 400 tarinaa -projektin tiimoilta. Tavoitteenamme on koota vuoden 2016 aikana yhteensä 400 tarinaa 400-vuotiaasta Uudestakaupungista. Tarinat julkaistaan yksi kerrallaan kotisivullamme 400tarinaa.fi vuoden 2017 aikana ja ne jaetaan päivittäin myös projektin Facebook-sivulla. Jokainen tarina tulee liittymään johonkin olemassa olevaan paikkaan Uudessakaupungissa. Ajallisesti tarinat voivat sijoittua eri vuosikymmenille ja 400 vuotista taivaltaan juhlivan Uudenkaupungin ollessa kyseessä – jopa vuosisadoille. Tarinat voivat olla perimätarinoita, itse koettuja hetkiä, muistoja, lyhyitä, pitkiä, kuvilla tai ilman tai vaikka videomuodossa… mitä vain, kunhan tarina jotenkin kytkeytyy johonkin paikkaan Uudessakaupungissa.

Näin pääset mukaan tarinoimaan:

1. Teksti voi olla totta ja/tai osin tarinaa, koska emmehän voi ihan tarkkaan tietää mitä todella on tapahtunut esim. 300-vuotta sitten. Emme kuitenkaan toivo täysin sepitteellisiä tarinoita, joilla ei ole mitään linkitystä Uudessakaupungissa asuneisiin ihmisiin tai oikeisiin tapahtumiin.
2. Tarinan tulee liittyä Uuteenkaupunkiin ja sen täytyy tavalla tai toisella ankkuroitua johonkin oikeasti olemassa olevaan fyysiseen sijaintiin Uudessakaupungissa.
3. Tarinan tulee sijaita historian aikajanalla vuosihaarukassa 1600-2016.
4. Tarinan ja tarinaan liittyvien valokuvien oikeudet säilyvät kirjoittajalla ja kuvaajalla, mutta 400tarinaa -projekti saa tarinan julkaisuoikeudet omiin kanaviinsa ja oikeudet julkaista katkelmia markkinointitarkoituksissa myös muissa yhteyksissä.
5. Tarinat voivat olla pituudeltaan muutamasta lauseesta maksimissaan 2500-3000 merkkiin. Ota yhteyttä jos haluat kirjoittaa pitemmän tarinan – on todennäköistä, että silloin tarina voidaan julkaista jatkokertomuksena.
6. Kun lähetät tarinan, liitä viestiin saate:
  • yhteystietosi
  • haluatko, että tarina julkaistaan nimimerkillä
  • tarinan otsikko
  • erikseen vielä paikka/paikat johon tarina liittyy
  • jos tarina sisältää kuvia – muista mainita kuvaajan nimi ja kysyä julkaisulupaa kuvaajalta, jos et itse ole kuvaaja.
7. 400tarinaa pidättää oikeuden olla julkaisematta tarinaa.
8. Lisäkysymyksiä ja tarinoita voi lähettää kerro@400tarinaa.fi

Tule mukaan. Me haluamme jakaa juuri sinun tarinasi.

Teemat

Be First to Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *